Zoete aardappel pizza

Een smaakvolle pizza gemaakt van zoete aardappel met toppings van kaas, ui, courgettes wat je maar wil! Het voordeel van deze pizza is dat je lekker wat extra groente verstopt in de bodem. Helemaal orthomoleculair is deze niet, maar wel een rijkere pizza dan een klassieke deegbodem.

Hoe maak je hem?

Ingrediënten:

  • 800 gram geschilde zoete aardappel

  • volkoren (spelt)meel / boekweitmeel (of andere meel naar wens)

  • Tomatenblokjes

  • Courgette

  • Broccoli

  • 30+ kaas

  • Ui

  • Rucola

Kies extra groenten die je lekker vindt! Bijvoorbeeld, aubergine (grillen), paprika, erwtjes…

Bereiding:

Stap 1: Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes. Leg deze op een bakplaat voor de voorverwarmde oven van 200 graden. Besprenkel met goede olijfolie en wat zout en peper. Doe deze in de oven voor +/- 20 min tot ze lekker zacht zijn.

Snijd ondertussen de groenten klaar zodat je meteen de pizza kunt beleggen straks.

Stap 2: Pureer of stamp de zoete aardappel glad. Draai niet te lang want dan komt er meer vocht vrij.

Stap 3: Doe nu beetje voor beetje meel bij de aardappel tot het niet meer plakt aan je handen. Voeg ook een beetje olijfolie toe en wat kruiden naar smaak (paprikapoeder, oregano)

Stap 4: Verdeel het deeg in 2 stukken. Maak er een bol van en leg deze op de bakplaat (met bakpapier) en druk het uit tot een mooie cirkel van ong. 1,5 cm dik.

Stap 5: Doe eerst de tomatenblokjes op de pizza, dan de kaas en top hem af met alle lekkere groenten die je wil.

Stap 6: Nu kan hij in de oven voor 15 min. Check goed, misschien ff langer of korter.

Enjoy!!


Dit wil je weten over de zoete aardappel

De zoete aardappel is veel meer dan een lekkere vervanger van de gewone aardappel. Het is een ware energiebooster met orthomoleculaire superkrachten. Deze knol zit boordevol complexe koolhydraten, vezels, vitaminen en mineralen die je lichaam op een natuurlijke manier voeden en ondersteunen. Dus regelmatig toevoegen aan jouw recepten zou ik zeggen.

Zoete aardappel is rijk aan:

  • Bètacaroteen (pro-vitamine A): goed voor huid, ogen en immuunsysteem.

  • Vitamine C: ondersteunt je weerstand én collageenproductie.

  • Kalium en magnesium: essentieel voor je zenuwstelsel en spierontspanning.

Combineer zoete aardappel met een bron van gezonde vetten (zoals avocado of olijfolie) voor een betere opname van vetoplosbare vitamines. En ook heel lekker: rooster ze in de oven met kruiden zoals kurkuma en kaneel voor extra ontstekingsremmende werking.

Vorige
Vorige

Croque Monsieur met kip

Volgende
Volgende

Orthomoleculaire voeding helpt jou!