Croque Monsieur met kip

Croque Monsieur

Comfort food to the max!

Geniet van deze super de lux Franse tosti!

Oké, eerlijk is eerlijk: dit is niet het recept dat je in een orthomoleculair handboek zult tegenkomen. Maar het is wél een knaller van een lunch, comfortfood op z’n best, en – als je 'm zelf maakt – stukken beter dan wat je in de supermarkt of op het terras krijgt voorgeschoteld. Want ja: alles is beter wanneer je het zelf maakt.

En eerlijk genieten, daar draait het ook om.

Als we één ding mogen leren van een gezonde levensstijl, dan is het wel dit: balans is key. Je hoeft jezelf niks te ontzeggen, zolang je kiest voor kwaliteit, eenvoud en échte ingrediënten. En daar scoort deze croque monsieur hoog op. Geen fabrieksham of plastic kaas, maar een blok goede kaas, liefdevol zelf geraspt. Dat maakt álle verschil.

Zo geef je hem een update: Voeg een plak tomaat of dunne courgette toe voor wat extra bite en groenten.

Ingrediënten:

  • Blok kaas naar wens (zelf raspen)

  • 4 sneetjes goed zuurdesem brood

  • Plakjes kipfilet

  • Eventueel courgette of broccoli of tomaat

Bechamelsaus:

  • 30 g Boter

  • 30 g Bloem

  • 450 - 500 ml Melk

  • Kruiden: peper, foelie, peterselie

  • Dijonmosterd

Bereiding:

Het gaat niet zo snel als een Hollandse tosti bouwen, maar wanneer je deze proeft is het alles waard! Verwarm als eerste de oven op 195 graden.

Stap 1: Maak als eerste de bechamelsaus. Pak een steelpannetje, doe daar eerst de boter in en laat het smelten. Zet het vuur laag en voeg de bloem toe en laat dit even de boter opnemen. Daarna voeg je beetje bij beetje de melk toe tot het een mooie dikte heeft. Als laatste de kruiden voor de smaak. Proeven maar!

Stap 2: Rasp de gekozen kaas.

Stap 3: Bouw je broodje. Eerst bechamelsaus op je brood, dan de kip, dan de kaas en de groente, weer broodje en dan nog een beetje bechamelsaus met wat geraspte kaas.

Stap 4: Ready voor de oven zo’n 15 min.

Eet er een eenvoudige salade bij, zoals: veldsla, komkommer en wortel met goede olijfolie en zonnebloempitten. Eet deze als eerst en je croque monsieur valt minder hard.

Enjoy!!

Vorige
Vorige

Voedzame pasta met krokante linzen

Volgende
Volgende

Zoete aardappel pizza