Zelf Granola maken

Dit stond al een hele tijd op mijn lijstje om zelf eens te maken. Gister had ik opeens zin om aan de slag te gaan met deze heerlijke topping voor je yoghurt of smoothiebowl of zelf je havermout. De oven stond toch al aan en het enige wat je voor granola moet doen, is je favoriete ingrediënten met elkaar mixen in kokosolie en honing!

Let’s go.

Daar gaan we. Wat heb je nodig om granola te maken?

Allereerst kokosolie, je kunt ook zonnebloem bijvoorbeeld gebruiken maar dit is minder goed voor je en het smaakt ook anders uiteraard. Dus ga toch voor goede kokosolie. Echte honing! Honing is vaak geen honing, dus check goed de etiketten. Maar dat is een ander verhaal. Heb je dit in huis? Dan gaan we naar het volgende, wat granola granola maakt is natuurlijk de knaperigheid en de lekkere ingrediënten van noten tot chocolade. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar denk dus wel na over wat voor jou een goed ontbijt is.

Mijn ingrediënten voor de granola

  • 200 gram havermout

  • 1 hand walnoten

  • 1 hand gehakte amandelen

  • 1 hand cashewnoten

  • 2 el lijnzaad

  • 1 el kaneel

  • 50 gram honing

  • 50 gram gesmolten kokosolie

Je kunt bijvoorbeeld ook pecannoten, kokos, gedroogd fruit of pure chocolade toevoegen. De laatste twee kun je het beste toevoegen als je granola uit de oven en afgekoeld is.

Mix alle droge ingrediënten in een kom. Smelt de kokosolie en meng de honing hier doorheen, zodat het ook meer vloeibaar wordt. Dan voeg je het toe aan de droge ingrediënten.

Doe de granola op een bakplaat en in een voorverwarmde oven op 170 graden. Check om de 10 min en schep het om. Als alles goudbruin is dan is hij klaar en laat het dan volledig afkoelen.

Schep eventueel nog extra ingrediënten door de granola en verpak het in een luchtdichte pot.

Nu is het genieten!

Ga jij hem zelf maken? Laat het weten in de comments.

Het is echt veel makkelijker dan je denkt!

Vorige
Vorige

AVG naar GAV

Volgende
Volgende

Lokaal eten, waarom wil je dit?