Volkoren spaghetti met pesto en gele courgette
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Moeilijkheid: makkelijk & doordeweeks-proof
Een fris zomers gerecht wat je kunt uitbouwen met nog meer seizoensgroenten. Voor dit gerecht maakte ik een pesto met basilicum, rucola en zongedroogde tomaatjes. Dat was een succes. Heerlijke smaken voor een zomers gerecht!
Volkoren pasta is een pastasoort met meer vezels en wordt langzamer opgenomen door je lichaam waardoor je langer verzadigd bent. Ook kun je dit gerecht met nog meer groenten maken of vervangen voor een andere graansoort. Ook lekker met Lima bonen!
Ingrediënten:
Pesto
Volle hand basilicum
beetje rucola naar wens (het maakt de pesto wat pittiger dus kun je ook weglaten)
3 zongedroogde tomaten
klein blokje Parmezaanse kaas (4x4)
Olijfolie +/- 50 ml
10 gram nootjes (ik koos pistache)
1 courgette
Volkoren pasta
fijn gesnipperde ui
2 knoflooktenen
Bereiding
Maak als eerste de pesto, dan heb je die klaarstaan. Doe alle ingredienten in een maatbeker (met staafmixer) of keukemachine en mix tot een mooi geheel. Nog te droog? Voeg extra olijfolie toe.
Kook de pasta volgens de beschrijving.
Snijd de ui en knoflook fijn. Doe dit in de pan met olijfolie en laat rustig glazig worden.
Snijd de courgette in plakjes en voeg deze toe aan de ui in de pan.
Bak rustig mee tot ze verkleuren en zacht worden.
Voeg nu de pesto toe en meng dit goed.
Giet de spaghetti af en bewaar een glas kookvocht voor bij het mengsel.
Voeg het kookvocht en daarna de pasta.
Lekker met extra rucola of paprika of bonen voor extra eiwitten.
Enjoy!!