Kipballetjes met volkoren noedels (voor 2 personen)

Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Moeilijkheid: makkelijk & doordeweeks-proof

Ingrediënten

  • Kipgehakt (175 - 200 gram)

  • 1/2 tl Paprikapoeder

  • 1/2 tl Komijnpoeder

  • Snufje chilipoeder

  • Peper

  • 1 Ei

  • 1 gesnipperde ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 paksoi in pakjes

  • Halve (kleine) witte kool fijn gesneden

  • 4 wortels in schijfjes

  • Volkoren noedels of zilvervliesrijst

Saus:

  • 2 el tamari of sojasaus (kies tamari als je glutenvrij wilt)

  • 1 el rijstazijn (of limoensap voor extra frisheid)

  • 1 el sesamolie

  • 1 tl lokale honing

  • 1 tl geraspte verse gember

  • 1 teen knoflook fijngehakt

Optioneel: 1 el water of neutrale olie als je het iets milder of dunner wilt

Bereiding

Stap 1: Kipballetjes voorbereiden

  1. Meng in een kom:

    • 175-200 gram kipgehakt

    • ½ tl paprikapoeder

    • ½ tl komijnpoeder

    • Snufje chilipoeder

    • Versgemalen peper naar smaak

    • 1 ei

    • 1 gesnipperde ui

    • 1 teen knoflook (fijngehakt)

  2. Kneed tot een samenhangend geheel en vorm met vochtige handen kleine balletjes (ca. 10 stuks).

  3. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom goudbruin op middelhoog vuur. Laat ze op laag vuur doorgaren (ca. 10 minuten).

Stap 2: Groenten wokken

  1. Snijd ondertussen:

    • 1 paksoi in repen

    • Halve kleine witte kool fijn

    • 4 wortels in dunne schijfjes

    • 1 teen knoflook (extra voor bij de groenten)

  2. Verhit opnieuw wat olie in een grote wok of pan. Fruit de knoflook kort aan.

  3. Voeg de wortels toe en bak 2 minuten.

  4. Voeg dan de witte kool toe, bak nog 2-3 minuten.

  5. Tot slot gaat de paksoi erbij. Roerbak alles samen tot de groente beetgaar zijn.

Stap 3: Volkoren noedels koken

  1. Kook de noedels volgens de verpakking (meestal 4-5 minuten), giet af en spoel kort na met koud water om plakken te voorkomen.

Stap 4: Dressing maken

In een klein potje of kommetje:

  • 2 el tamari of sojasaus

  • 1 el rijstazijn of limoensap

  • 1 el sesamolie

  • 1 tl honing

  • 1 tl verse gember (geraspt)

  • 1 teen knoflook (fijngehakt)

  • Optioneel: 1 el water of neutrale olie

Shake of roer tot een gladde saus.

Stap 5: Serveren

  1. Meng de dressing door de noedels,

  2. Leg de gewokte groenten en kipballetjes ernaast of eroverheen.

  3. Top af met wat geroosterde sesamzaadjes, verse koriander of lente-ui voor een frisse crunch (optioneel).

Volgende
Volgende

Oorzaak van cravings, hoe kom je er vanaf?