Banaan-Appelmoes Cake (zonder toegevoegde suiker)

Gezien in de vlog: https://youtu.be/T3UVPfu5N0o

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen (geprakt)

  • 120 g zelfgemaakte appelmoes (ongezoet)

  • 2 eieren

  • 200 g bloem (of 100 g bloem + 100 g volkorenmeel voor extra vezels)

  • 2 tl bakpoeder

  • ½ tl baking soda

  • 1 tl kaneel (optioneel)

  • Snufje zout

  • 60 ml amandelmelk (ongezoet)

  • Optioneel: een handje gehakte walnoten, rozijnen of pure chocoladestukjes

Bereidingswijze

  1. Voorverwarmen oven: Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een cakevorm met bakpapier.

  2. Nat mengsel: Prak de bananen in een grote kom. Voeg de appelmoes, eieren en amandelmelk toe en mix tot een glad mengsel.

  3. Droge ingrediënten: Zeef de bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout in een aparte kom.

  4. Combineren: Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en meng voorzichtig tot een glad beslag. Roer optioneel walnoten, rozijnen of chocoladestukjes door het beslag.

  5. Bakken: Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake 40-50 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

  6. Afkoelen: Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en daarna volledig op een rooster.

Vorige
Vorige

Pure liefde valentijn

Volgende
Volgende

Bonenstoof met linzen en zilvervliesrijst