Banaan-Appelmoes Cake (zonder toegevoegde suiker)
Gezien in de vlog: https://youtu.be/T3UVPfu5N0o
Ingrediënten
2 rijpe bananen (geprakt)
120 g zelfgemaakte appelmoes (ongezoet)
2 eieren
200 g bloem (of 100 g bloem + 100 g volkorenmeel voor extra vezels)
2 tl bakpoeder
½ tl baking soda
1 tl kaneel (optioneel)
Snufje zout
60 ml amandelmelk (ongezoet)
Optioneel: een handje gehakte walnoten, rozijnen of pure chocoladestukjes
Bereidingswijze
Voorverwarmen oven: Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een cakevorm met bakpapier.
Nat mengsel: Prak de bananen in een grote kom. Voeg de appelmoes, eieren en amandelmelk toe en mix tot een glad mengsel.
Droge ingrediënten: Zeef de bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout in een aparte kom.
Combineren: Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en meng voorzichtig tot een glad beslag. Roer optioneel walnoten, rozijnen of chocoladestukjes door het beslag.
Bakken: Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake 40-50 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
Afkoelen: Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en daarna volledig op een rooster.