Tiramisu zonder ei

Een toetje wat nooit mis is! En wil je het dessert liever niet met rauwe ei maken, dan is dit het perfecte toetje. Wist je dat tiramisu, “haal mij naar boven” betekent? Het is een combinatie van smaken waar vrijwel iedereen blij van wordt.

Of je nu een feestelijk menu serveert, een plotseling bezoekje krijgt of een kerstmenu maakt, het is een recept wat je een dag van te voren kunt maken, want dan zijn de smaken nog meer ingetrokken. Mmmm zo lekker!

Wat heb je nodig voor een schaal of 8 glaasjes:

  • 250 mascarpone

  • 250 slagroom

  • 1 zakje vanille suiker

  • pak lange vingers (ook te vervangen door speculaasjes, bitterkoekjes of cake)

  • 2 of 3 espresso

  • 4 el Amaretto (ook te vervangen voor een suikersiroop)

  • Fruit naar keuze (aardbeien, frambozen, bessen of sinaasappel)

  • Cacao

  • Optioneel: kaneel (door het mascarpone mengsel).

Aan de slag!

  1. Start met het loskloppen van de mascarpone.

  2. Klop de slagroom met de vanille suiker (als je het zoeter wil, voeg dan nog extra suiker toe) in een andere kom lobbig (niet te stijf!).

  3. Maak daarna de mascarpone met slagroom familie door steeds een beetje slagroom toe te voegen aan de mascarpone. Houd het luchtig en zorg dat er geen klontjes in zitten.

  4. Ondertussen maak je verse espresso. Doe dit in een bakje waar je de lange vingers in kunt leggen. Voeg ook de drank of siroop toe.

  5. Pak de schaal of de bakjes waar je het in wil serveren.

  6. Doe nu één voor één de lange vingers in het koffiemengsel en leg deze in de schaal. *maak je het in schaaltjes? Dan breek je de lange vinger in stukjes en doe je in het glas, sprenkel dan het mengsel over de lange vingers.

  7. Daarover heen doe je het mascarpone mengsel.

  8. Daarna weer de langevingers met het fruit.

  9. Top hem af met de overige mascarpone.

  10. Maak hem af met cacao en maak het extra feestelijk door nog leuke spektakelitems toe te voegen, zoals fruit, chocoladekrulletjes, chocolaatjes, koekkruimels, verzin het maar.

Enjoy!

Vorige
Vorige

Waardevolle ingrediënten tijdens de vier fases van jouw cyclus

Volgende
Volgende

AVG naar GAV